Подготвя се Областна стратегия в подкрепа на личностното развитие на децата и учениците

Със заповед на Областния управител Трендафил Величков бе определена работна група за изготвяне на Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Пазарджик в планови период 2023-2025 г. Проведе се първото заседание с представители на всички заинтересовани страни. Ръководител на работната група е главният секретар на Областна администрация Светлан Карталов, в състава й са включени експерти от 12-те общински администрации, представители на РУО, РЗИ, Регионалният център за подкрепа на приобщаващото образование, НПО.

На работната група е възложена задачата да разработи проект на Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците въз основа на анализ на потребностите от подкрепа във всяка община.

Проектът на Стратегията ще включва и описание на предизвикателствата, стратегическите цели и необходимите дейности в областта на подкрепата. Основно предизвикателство в областта на подкрепата през последните години бе осъществяването в условията на епидемията COVID-19 и въвеждането на образование от разстояние в електронна среда /ОРЕС/ в образователните институции.

Указаният срок за изпълнение на възложената задача е 20 януари 2023 г.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.