Областната управа домакинства на висок форум на Съвета на Европа

Трендафил Величков връчи Европейски етикет на 22 общини

Областната управа в Пазарджик бе избрана да бъде домакин на национален форум, свързан с българските общини. На него областният управител Трендафил Величков връчи Европейския етикет за иновации и добро управление на Съвета на Европа.

Събитието под наслов „Българските общини – постигане на европейски стандарт за качество на управлението на местно ниво“ се проведе във Велинград с организацията на Регионалното министерство и НСОРБ. В него участваха членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, представители на НСОРБ, на българските общини, на МРРБ, на Съвета на Европа.

В поредната, шеста процедура на Съвета на Европа Величков връчи европейското отличие на 22 общини. Призът е за успех в прилагането на иновации и добро управление на местно ниво. Етикетът се присъжда за прилагане на 12-те принципа за добро демократично управление.

Наградените общини, сред които няма нито една от нашата област, са Ардино, Банско, Берковица, Вълчи Дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна Баня, Доспат, Каспичан, Кнежа, Костинброд, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Раковски, Свищов, Сърница, Тетевен, Троян и Търговище.

Европейският етикет за иновации и добро управление на местно ниво е сертификат за качество на цялостното управление в общините, като управлението се оценява по единни критерии и индикатори, разработени от Съвета на Европа, валидни за всички държави-членки. С него се удостоверява, че дадена община отговаря на европейските стандарти за качество на управлението на местно ниво, съобщиха от областта.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.