В общината един общински служител работи за 254 човека. В Стрелча – за 126

Между 100 и 300 жители средно се падат на 1 експерт в общинската администрация в страната,  сочи статистиката на НСИ.  Само в Казанлък и Перник се падат по над 500 човека на експерт. В София те са 472. Повечето общини попадат в обхвата между 100 и 300 жители на един служител.

През настоящата година в община Панагюрище един общински служител обслужва 254 жители. През 2021 г. администрацията е била по-многобройна – на експерт са се падали по 229 човека, ако се приеме, че броят на жителите тук е бил същият.

В община Стрелча разликите не са толкова големи и са леко в обратна посока. През 2021 г. на служител са се падали по 128 човека, а през 2022 г. – по 126 човека.

На глава от населението в община Пазарджик служителите на тай-натоварени. На един експерт там се падат по 356 жители през 2022 г. най-многобройна спрямо броя жители през тази година е администрацията в община Батак. Там един експерт работи за едва 111 човека. Това обаче е почти нормално. В малките общини работните места в общинските структури са често единствените по-специализирани, по-интелектуални и за по-образовани хора.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.