С песни, танци и много усмивки Панагюрище грейна в празничната си премяна (снимки, видео)

Тази вечер, 1 декември, въпреки неспиращия цял ден дъжд на площад „20-ти април“ отброихме последните секунди до запалването на празничните светлини на Панагюрище. Своеобразният празник започна в 17,30 часа, като на него присъстваха стотици малки и големи панагюрци и гости на града.

Събитието започна с изпълнения на хора „Децата на Панагюрище”. Два мажоретни състава показа специално подготвени за вечерта танци. Талантливата Надежда Ковачева изпълни коледна песен по емоционален начин.

В празничния спектакъл „Бяла магична приказка”, присъстващите се насладиха на магическото шоу на известния български илюзионист Борислав Борисов, Боби Шоу, който бе и водещ на събитието. Триметров полярен мечок, леден човек и приказен принц бяха част от изненадите и атракциите в спектакъла.

Накрая, както подобава на такъв празник пристигна и самия белобрад старец – Дядо Коледа.

Обратното броене за запалването на празничните светлини направи кметът на община Панагюрище Никола Белишки, след което всички светлини грейнаха, а небето бе озарено от илюминации. Грейнаха и лицата на малчуганите, които с нетърпение се впуснаха в приключения из празнично украсените площи, пълни с какви ли не интересни и красиви изненади. Родителите не пропускаха да направят снимки на децата, а и попорасналите не оставаха по-назад – селфитата под елхата бяха приети за задължителни през тази вечер, а вероятно и през идните дни в празничния месец декември.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.