Първият българин, преплувал от Европа до Африка, посети ОПТИКС

Високотехнологичната компания подкрепя плувеца за покоряването на следващата му цел

Миналия петък, 2 декември, Цанко Цанков – първият българин, преплувал от Европа до Африка, посети ОПТИКС в Панагюрище.

Той имаше възможността да види монтажното производство на термовизионни уреди ОПТИКС, както и лично да тества някои от тях.

Младият плувец донесе подарък на компанията – карта на маршрута на голямата му победа на маратона в Гибралтарския проток.

OPTIX е горд да подкрепи този упорит и амбициозен спортист и пожелаваме на него и екипа му успешна подготовка за следващата цел – да покорят американската част на плувния маратон The Oceans Seven, заявяват от компанията.

През септември тази година, Цанко Цанков спечели маратона в Гибралтарския проток. Той измина разстоянието от 16 километра и 750 метра от Тарифа (Испания) до Пунта Сиерес (Мароко) за 3 часа 56 минути и 3 секунди. Той е първият българин, постигнал тази цел в 127-годишната история на проявата.

На 22 август 2020 г. Цанко Цанков счупи Световния рекорд на 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн, преодолявайки психологическата и гросмайсторска граница от 1000 дължини в олимпийския басейн. Предишното върхово постижение на планетата, принадлежеше на легендарния словенски плувец Мартин Стрел, поставено през 1996 г. в град Женева (Швейцария).

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.