Започва изплащането на средствата за деца с изявени дарби от община Панагюрище от втората сесия на 2022 г.

От 12 до 16 декември 2022 година ще се изплащат еднократното финансово подпомагане и стипендии на деца с изявени дарби от община Панагюрище, които са кандидатствали и са одобрени през втората сесия на 2022 година.

Средствата се получават лично и/или с придружител родител/ръководител, с документ за самоличност /лична карта на детето или родител/ръководител/, в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище от 9:00 до 17:30 часа.

Еднократно финансово поощрение по чл. 17, ал. 1 и 2 от Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище за индивидуално и отборно класиране от втората сесия на 2022 година ще получат 166 деца и ученици: направление „Наука“ – 20, направление „Изкуство“ – 74 и направление „Спорт“ – 72.

Присъдени са две общински стипендии: в направление „Изкуство“ – Надежда Ковачева и в направление „Спорт“ – Катрин Радивчева.

Общата сума за финансово подпомагане на деца и ученици с изявени дарби от втората сесия на 2022 година възлиза на 12 030 лева.

Две са и националните стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби, присъдени на ученици от община Панагюрище. Техни носители са: Момчил Поптолев и Ваня Шиндарова.

Община Панагюрище се гордее с успехите на талантливите панагюрски деца.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.