ОИЦ – Пазарджик информира за програмите от програмен период 2021-2027 година

На  9 декември 2022 г., в Пленарна зала на община Пазарджик, Областен информационен център – Пазарджик проведе информационна среща за представяне на Програмен период 2021 – 2027 г. Събитието бе част от общата инициатива на мрежата от ОИЦ, която се провежда в периода от 14-ти ноември до 16-ти декември в цялата страна.

По време на срещата се представиха новите европейските програми с техните приоритети, специфични цели и отворени към момента процедури. Акцент беше поставен върху „Развитие на човешките ресурси“, „Програма за храни и основно материално подпомагане“, „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, „Развитие на регионите“, „Образование“ и “Околна среда“. В допълнение към новите програми бяха представени отворените към момента и предстоящи процедури по План за възстановяване и устойчивост, които също предизвикаха интерес.

На събитието присъстваха представители на бизнеса, общинска и областна администрация, образователните институции, НПО и медии.

ОИЦ – Пазарджик  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд. 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.