Бончевци гостуваха на Отделението по образна диагностика и Лабораторията по микробиология

Две групи ученици – дванадесетокласници и единадесетокласници с учителите си г-жа Иванка Талева и г-жа Мариела Варадинова, се запознаха отблизо с работата в Отделението по образна диагностика и Лабораторията по микробиология. Учениците са в паралелки с профил на засилено изучаване на природни науки и проявиха искрен интерес към работата на лекари, лаборанти, биолози.

Медицинският физик Николай Финджиков запозна учениците отблизо с рентегеновия апарат, компютърния томограф, мамографа и ядрено-магнитния резонанс, акцентирайки върху възможностите за развитие в личен и професионален план на тийнейджърите, предоставяни от „Уни Хоспитал“.

Началникът на Лабораторията по микробиология д-р Гергана Мизгова обясни, че всички апарати в лабораторията са на световния лидер в областта на микробиологията Biomerieux. Човешкият организъм е едно цяло и всички лекари работим заедно, за да помогнем по най-добрия начин на пациентите ни, подчерта д-р Мизгова, допълвайки, че микробиологията е една от специалностите, които дават основата за по-нататъшното лечение на болните.

Визитата е част от процеса на професионално ориентиране, в който активно участват ученици и учители от СУ „Нешо Бончев“, като екипа на „Уни Хоспитал“ е активен партньор в бъдещата реализация на младите хора в медицината и различните медицински специалности

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.