Наградиха победителите в първия етап от конкурса „Буден клас“

Днес, 20 декември 2022 година, бяха наградени победителите в първия етап от конкурса „Буден клас“ 2022/2023 година. Това са учениците от 4 „Б“ клас на ОУ „Професор Марин Дринов“ с класен ръководител Нели Крайчева и  учениците 9 „А“  СУ „Нешо Бончев“ с класен ръководител Нистор Хаинов.  

Инициативата за която получи наградата 4 „Б“ клас са различни благотворителни дейности: Благотворително събиране на пластмасови капачки – „Капачки за бъдеще“; С грижа за околната среда; Събиране на негодни за употреба батерии и Предаване на хартия за вторични суровини; Акция “Жълти стотинки“-деца помагат на деца; Съвместна работа на класа с учениците от ЦДО – 5 клас и тяхната ръководителка/г-жа Кокотанекова/-проведени игри, занимания, беседи и направени различни проекти и табла,свързани с темите: Добри и качествени отношения, Благодарност и прошка, Разлика между доброто и лошото „Дървото на доброто“, Милосърдие и щедрост.

Инициативата с която 9 „А“ клас спечелиха приза „Буден клас“ е Цялостно подновяване на паметника на Джуджевия род и почистване на пространството около него; Подновяване буквите на паметниците на Павел Бобеков и Захари Стоянов.

Секретарят на МКБППМН Мария Джамбазова награди учениците и техните ръководители. Екипът на МКБППМН цели с инициативата „Буден клас” да въздигне любовта към родното училище, повишаване активността на учениците и мотивацията за учене, огласяване на нови инициативи и идеи, обогатяване на училищните традиции.

Технологиите промениха начина на живот и общуване. За да не отслабва връзката между тях, децата се нуждаят от примери за доброта. Поради това стремежът на екипа на МКБППМН е да популяризира добри практики, в които децата на дело показват как добрините променят хората и света около нас.

Очакваме новите вдъхновяващи и интересни инициативи през новата 2023 година в конкурса „Буден клас”, под мотото „Бъди отговорен – бъди в час“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.