Лука Ланджев и неговият Фотоспомен от гара Кермен

Фотоспомен от предновогодишното пътуване на Лука Ланджев до гара Кермен, поредния обект на жп-транспорта в България от 27 декември 2022 г. С Кермен посетените от Ланджев гари през 2022 г. стават 110. Те са част от проекта му „Гарите на България“.

През тази година Луката ще продължи пътешествията си из гарите на родината и ще попълни фотодокументацията си с още обекти. Ще бъда първият българин, посетил всички гари на България, заканва се той. И май ще успее! Остават ми само още 240!

Шегата настрана, но Лука Ланджев е страстен почитател и защитник на жп транспорта и във всеки момент е готов да разказва за историята на този транспорт в страната от първата линия, та до днес. Знае дори номерата на локомотивите по най-популярните линии. Във фотоколекцията му има уникални кадри, които ще запазят за поколенията факти, които може би ще потънат в забрава и разруха. Но спомените са важни и трябва да се пазят.

На сегашните фотоси той представя впечатляващата и украса на гара Кермен. Тя е и доста непривична, тъй като рядко някой се сеща дори по време на празници да се погрижи за настроението на хората. Ето че има и Ланджев го запомня чрез фотообектива си.

Още за забавното и полезно хоби на нашия приятел – в първия брой на „Време“ този петък.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.