Шампионска титла и рекорд на България в многобоя за Момчил Поптолев

Бронзов медал завоюва Лука Ралчев

На провелия се този уикенд в зала „Арена Асикс” в София Национален шампионат по многобой, състезателят на КЛА „Оборище” – Панагюрище Момчил Поптолев завоюва шампионската титла в категория 18 г. Освен титлата Момчил отбеляза и нов рекорд за България, като във всяка дисциплина успя да направи и лични резултати – 60 м. -7.45, дълъг скок – 6.05, висок скок – 183см, тласкане гюлле – 13.46, 60 м. с препятствия – 9,09, овчарски скок – 2.90 и 1500 м. – 2,52,43. Така, след две години, рекорда на България в многобоя отново е в Панагюрище.

Успехи постигнаха и състезателите на КЛА „Оборище” – Панагюрище  Лука Ралчев, който завоюва бронзов медал, Христо Арбалиев и Марин Раленеков – застанали съответно на 4 и 6 място, Делчо Арбалиев, който въпреки, че беше болен допринесе за доброто класиране на отбора на щафетата 4 по 200 м. – от 19 отбора панагюрци са 9-и, в скока на височина и Нелина Иванова на гюле.

Националният шампионат за юноши и девойки до 18 г., беше един от най-силните и с рекордни участници в някои от отделните дисциплини – 150 човека на 60 м., споделя треньорът на панагюрци Катя Кроснарова.

За признаването на рекорда на Момчил Поптолев, според решение на Международната организация за допинг контрол, са необходими кръвен тест и тест на урина, които се изпращат в допинг-лаборатория в чужбина, за потвърждаване на неупотреба на забранени средства. Утре, понеделник (16 януари), Момчил ще е в допинг-центъра, за да му бъдат направени тестовете, като цената е 750 лв. От треньорския щаб на отбора се надяват на финансова помощ от Община Панагюрище за заплащането на теста, за да може имената на Момчил и Панагюрище да бъдат вписани във вечната ранг-листа на България.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.