Момчетата, скочили за Богоявленския кръст, с поредно дарение за ДЦПЛУ „Св. св. Козма и Дамян“ (снимки, видео)

Днес, 16 януари, в 10,00 ч. момчетата, скочили за Богоявленския кръст, посетиха Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Св. св. Козма и Дамян“ в Панагюрище, за да дарят събраната от тях сума в размер на 1500 лв. – съответно 850 лв. от гр. Панагюрище и 650 лв. от жителите на с. Панагюрски колонии.

Те бяха посрещнати от директора на Центъра Нина Калоянова, екипа и ползватели на услугите. При връчването на сумата, от името младежите, Иван Белишки посочи, че тя е дарение както от участвалите в ритуала, така и от всички жители на Панагюрище и Панагюрски колонии. Нина Калоянова благодари за поредното дарение от младежите участващи в Богоявленския ритуал. Тя посочи, че средствата ще бъдат използвани за закупуването на уред за рехабилитация, както са били ползвани и при предишното дарение. Специално учредена комисия по даренията в ДЦПЛУ „Св. св. Козма и Дамян“ прие сумата от 1500 лв. и записа волята да дарителите – средствата да бъдат използвани за нуждите на Дневния център.

Директорът на ДЦПЛУ „Св. св. Козма и Дамян“ Нина Калоянов връчи на дарителите Благодарствено писмо. Младежите видяха и закупените с предишни техни дарения уреди за рехабилитация.

Богоявленската традиция и тази година проговори с младата кръв на своите нови пазители. Глас силен и поглъщащ. Това е начинът българщината да продължи да пулсира мощно във вените ни и да пребъде. А благородството и помощта към ближния в нужда да са актуални и в забързаното ни съвремие.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.