С Водосвет започна първата тренировка на ФК „Оборище“ за 2023 г. (снимки, видео)

Треньорът Кириякос Георгиу сподели целите на отбора

Днес, 16 януари, от 15,00 часа на стадион „Орчо войвода“ в Панагюрище в Водосвет започна първата тренировка на ФК „Оборище“ за 2023 г.

Минути след ритуала започна и същинската част на тренировката на панагюрския футболен тим. Това стана на тренировъчното игрище, тъй като основния терен на стадион „Орчо войвода“ все още е в процес на обновление.

„За нас 2022 година беше много трудна – всичко, което можеше да се обърка, се обърка. Искрено се надявам тази година всички футболисти да са ми здрави, да мога да ги използвам и да нямам такива проблеми като миналата година. Надявам се и да нямаме проблеми с пътуванията и тренировките. Личната ми цел през тази година е да подготвя млад отбор, който да е готов за нещо по-сериозно, когато дойдат по-добри времена, както преди седем години. Да привлека допълнителни спонсори за клуба“ – това каза старши треньорът на ФК „Оборище“ Кириякос Георгиу. По време на зимната подготовка Оборище ще тренира четири пъти седмично, има и пет организирани контроли. След старта на първенството футболистите ще тренират три дни в седмицата – вторник, сряда и петък. Предстои да изиграят и един мач в аматьорската футболна лига, където отбора продължи напред, сподели още той.

На първо място искам да благодаря на хората, които са отговорни за това да се направи този ремонт на „Орчо Войвода“ – има нова поливна система, има ново тревно покритие, има още довършителни работи и стадионът ще стане едно наистина много красиво футболно бижу.  Надяваме се тази година да успеем да играем у дома, защото това наистина е болезнена тема за нас. Както знаете, докато траеше ремонтът през миналия сезон, отборът играеше домакинските си срещи на стадиона в Сарая, но там ние не усещаме атмосфера. Искаме колкото се може по-скоро да се завърнем в нашия дом – стадион „Орчо Войвода“, на който през последните две години имахме само една загуба. Тук е и нашата публика, която може да не е многобройна, но винаги е много емоционална и иска най-доброто за Оборище“, сподели още треньорът Кириякос Георгиу.

Искам да благодаря на Община Панагюрище, „Асарел-Медет“, „Бунай“ и на нашия президент Илия Анчев, без които нямаше да сме тук сега.“ – каза още треньорът на панагюрския футболен отбор.

Пълното интервю може да видите във видеото по-горе.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.