Излезе от печат десетата книжка от поредицата “Здравей, хлапе!“

Излезе от печат десетата поред и последна книжка „Здравей, хлапе!“ на панагюрската писателка и поетеса Дида Гемиджиева.

Работата по поредицата от книжки за панагюрските деца започва преди десет години, споделя авторката, като първоначалната идея е отделните томчета да са дузина, но в крайна сметка те остават 10 – достатъчни за завършен цикъл.

Предходните издания на „Здравей, хлапе!“ са притежание на училища в Панагюрище, София и Варна. В тях прозата, както и поезията имат подчертан образователен и възпитателен характер. Написани са на достъпен, богат и благозвучен български език.

Спазвайки строгите правила за писане на детска литература Дида Гемиджиева създава творби, много от които участват в конкурси и печелят награди, а по някои композитори създават песни.

Панагюрската авторка, споделя че се гордее с признанието на читателите, че детските ѝ книжки са занимателни и интересни, богати на знания за Панагюрище, България и света. В тях децата намират и приказни герои, плод на богатото ѝ въображение.

Десетата книжка „Здравей, хлапе!“ съдържа свързани чрез героите и мястото на действие случки, което я прави повече от сборник с разкази. Героичните образи на древните троянци, елини и траки, на Крали Марко, Яна войвода и Драгул войвода, редом със съчинената от авторката история за предполагаемите „кръстници“ на името Панагюрище Пано, Гюро и Щерьо възпитават патриотизъм и трудолюбие.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.