Екип от „Дънди Прешъс Металс Крумовград” посети „Асарел-Медет“

Деветчленен екип от „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ посети „Асарел-Медет“ на 9 февруари. Гостите бяха посрещнати от инж. Иван Чолаков, директор „Производствени дейности“, и инж. Иван Андреев, началник на рудник „Асарел“. Основната цел на посещението бе обмяна на добри практики при разработването на находища по открит способ. Конкретен интерес за тях представляваше технологията, която „Асарел-Медет“ използва за мониторинг на руднични (неработни) откоси. Гостите разгледаха фирмената експозиция с изведени от употреба минни машини. След това посетиха диспечерския пулт на рудник „Асарел“, където се запознаха с основните технологични характеристики на рудника и възможностите на диспечерската система Wenco. Най-голям интерес предизвикаха методите и системите за мониторинг на рудничните бордове и начина на оповестяване на събития.

Инж. Милен Кръстев, геолог към отдел „Минно инженерство“, запозна отблизо колегите си от „Дънди“ с един от геотехническите радари и разясни технологията, техническите решения, методите на измерване и обработка на данните от радарите и анализите, които правят в звено „Устойчивост на откосите“. Главният маркшайдер инж. Николай Панчовски и ръководителят на звено „Устойчивост на откосите“ д-р Красимир Кърпаров запознаха подробно гостите от Крумовград с всички процеси по мониторинг в рудника.

Гостите от „Дънди Прешъс Металс“ останаха удовлетворени от събраната полезна информация, която да приложат в тяхната практика, и поканиха представители на „Асарел-Медет“ да посетят рудника в Крумовград в най-скоро време.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.