Инициативата „От любов и с ЛЮБОВ“ се проведе в панагюрските училища

Днес, 14 февруари, се проведе мероприятие част от превантивната програма „Възпитание в любов“, под мотото  „От любов и с ЛЮБОВ“  на Местната комисия за борба срещу противообществените появи на малолетните и непълнолетните към Община Панагюрище. Учениците от ОУ „Проф. Марин Дринов“, ОУ „20-ти април“ и СУ „Нешо Бончев“ дискутираха темата посветена на любовта, която в нашия живот се изявява като разумност, справедливост и доброта. Интерактивният урок се разигра в часа на класа с членовете и обществените възпитатели от МКБППМН.

 Те говориха за любовта във всички й аспекти, като един непрекъснат процес на процъфтяване, на обединяване на много други добродетели, за да разширим нейното съдържание, като излезем от познатото й тълкувание, не става дума за любовта като забавление и удоволствие, а по-скоро като универсална сила, която дава живот на всички неща. Отвореното сърце, означава добър човек.

А ценностите – вяра, надежда, любов, благодарност, приятелство, обич, доброта, прошка, честност, справедливост и други стоят изписани високо, така, както човек, носещ в себе си от тях, стои високо в очите на другите и буди винаги възхищение.

Посланията, свързани с любовната тематика, стигат до учениците и учителите – партньори с помощта на позитивните ученически папки, един малък жест, който да ги стимулира и насърчава в ежедневните дела.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.