34-годишен шофьор от Панагюрище е задържан в ареста

Специализирана полицейска операция се проведе на територията на областта през изминалото денонощие. Тя е разпоредена от Главния секретар на МВР и е свързана за противодействието на битовата престъпност, притежанието и разпространението на наркотици, пътната безопасност.

В акцията взеха участие служители от структурите на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в областния град, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, сектор „Пътна полиция“. Активно се включиха и екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

В хода на полицейските действия са проверени 1246 човека, 1043 моторни превозни средства, 12 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 5 автоморги и сервизи, 13 заложни къщи и 32 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета/. За установени престъпления са образувани 9 досъдебни производства по общия ред и 7 бързи производства.

Съставени са 86 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. Установена е самоличността на петима извършители на кражби в това число на две 8-годишни момчета от Пазарджик и Панагюрище, както и 13-годишен тийнейджър от село Драгор.

34-годишен водач от Панагюрище е задържан в ареста на полицейското управление в града. По време на проверка той се държал агресивно към полицаите и отказал да се подчини на издадените от тях разпореждания. Още двама са прекарали нощта в ареста заради управление на МПС под въздействието на алкохол и наркотични вещества.           

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.