МКБППМН кани всички ученици, учители и родители да отбележат Деня на розовата фланелка

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Панагюрище кани всички ученици, учители и родители да отбележат Деня на розовата фланелка по свой собствен начин и да го споделят с институцията,  за да достигне посланието им до повече хора.

 КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ?

АКО СТЕ УЧЕНИК,  споделете с вашите съученици, приятели, брат или сестра идеята да носите розова тениска на самия ден 22 февруари. Може да изработите нещо – рисунка, колаж, презентация, проект, послание, с което да се включите по-активно в инициативата. Предайте изработеното на класния си ръководител. Ние ще се погрижим да го видят повече хора.

АКО СТЕ РОДИТЕЛ, можете да сложите розова риза, тениска, вратовръзка или лентичка в знак на солидарност, поканете и други родители и ваши приятели да направят същото, изпращайки децата си до училището в сряда, 22 февруари. Може да помогнете на детето си да сътвори нещо лично (рисунка, колаж, презентация, проект, послание), с което да се включите по-активно в инициативата. Ние ще се погрижим да го видят повече хора. 

АКО СТЕ УЧИТЕЛ, можете да намерите време и място за ваша собствена инициатива, чрез която да изразите съпричастност и да се включите в кампанията. Всеки учител може да проведе с класа си групово занимание, за да се отбележи и осмисли Денят. Ние ще се погрижим да го видят повече хора. 

МКБППМН предлага да допълните снимките, които качвате със следната информация:

Къде – кое училище, детска градина, площад, местност или др.

Кой – може да не изписвате подробно имената на хората от снимката, но отбележете от кое училище. Може да напишете приблизително броя на участниците в инициативата.

Какво – по какъв начин отбелязвате Деня на розовата фланелка, с каква конкретна дейност?

Как – разкажете за атмосферата, в която е протекло събитието, възникнали ли са идеи, има ли препоръки, опишете с няколко думи отзивите за инициативата от участниците.

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.

Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

Кампанията е отворена от днес. За всички включили се, ще има подаръци, обещават от МКБППМН.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.