Състезанието по правоговор и правопис на български език „Буквоплет“ проведоха дриновци

На 9 март в Актовата зала на ОУ „Проф. Марин Дринов“ се проведе училищният кръг на състезанието по правоговор и правопис на български език „Буквоплет“. Състезанието се провежда по инициатива на Лайънс клуб – Панагюрище. Председател на съдийския екип бе г-жа Румяна Серетлиева – старши учител по БЕЛ, а членове бяха директорът на училището г-жа Екатерина Футекова и г-жа Богдана Шишкова – заместник-директор.

В първия кръг на състезанието второкласниците имаха за задача да назовават буквите в думи. Във втори кръг, освен буквуване на по-сложни думи, състезателите съставяха изречения, в които трябваше да покажат, че разбират значението на съответната дума. След изключително оспорвана и дълга надпревара бяха определени участниците, които ще представят училището в градското състезание – Яна Михова от IIа клас, Дилян Стайков от IIа клас, Ралица Ракова от IIа клас, Нияна Васева от IIа клас, Памела Карабойчева от IIб клас и Йоана Иванова от IIа клас.

До финала достигнаха Ралица Ракова от IIа клас и Нияна Васева от IIа клас. Те попълваха липсващи думи в предварително подготвени изречения. Най-добре с всички задачи се справи Нияна Васева и заслужено бе обявена за победител. Ралица Ракова зае достойното второ място.

„Сърдечно благодарим на всички участници и на техните учители г-жа Спаска Арбалиева, г-жа Стефка Стефанова и г-жа Радка Салкова за отличната подготовка и представяне, както и на родителите за подкрепата“, казват от ръководството на училището.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.