Кръгла маса и Информационна среща на тема „Дигитализация на енергийния сектор в България”

Асоциация на българските градове и региони /АБГР/, съвместно с Община Панагюрище, организират Кръгла маса и Информационна среща на тема „Дигитализация на енергийния сектор в България”.

Събитието ще се проведе на 29.03.2023 г. в Сесийна зала на Общинска администрация Панагюрище, гр. Панагюрище, пл. „ 20 април” № 13.
Каним всички представители на бизнеса, неправителствения сектор и граждани да участват в Кръгла маса от 13:30 ч.

На събитието ще бъдат представени и обсъдени темите:

1. Какво е дигитализация на енергийния сектор?

2. Смарт енергетиката: секторът на малките домашни и общински производители, обединени чрез дигитални системи за управление. ВЕИ, електромобилност, контрол на енергийната ефективност в сгради и системи.

3. Дигиталните технологии на Смарт енергетиката: умни мрежи, изкуствен интелект, невронни мрежи, „интеграция на протоколите за данни“.

Участниците ще имат възможност да дискутират своите въпроси с експертите по темите.

Приложено, Програма на събитието.

Събитията са част от информационна кампания, фокусирана върху трите оси на прехода към зелената икономика – Декарбонизация, Децентрализация и Дигитализация, на ПРОЕКТ „АКТИВНИ ГРАЖДАНИ ЗА ЕНЕРГИЙНО НЕЗАВИСИМИ ОБЩИНИ“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Основната цел на проекта е повишаване на гражданската осведоменост в общините Панагюрище, Костинброд, Трявна и Дряново и енергийната демокрация, посредством колективни действия за подкрепа на енергийния преход.

Проектът се изпълнява от „Асоциация на българските градове и региони” /АБГР/, в партньорство с „Институт по предприемачество, устойчиво развитие и иновации” /ИПУРИ/„Български Енергиен и Минен Форум“ /БЕМФ/, B16 Urban Energy AS, Осло, Норвегия и гореизброените общини.

 ПРОГРАМА

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.