Арт клуб „Асарел“ се включи в инициативата Ден на европейските автори

Дарина Дечева от Арт клуб „Асарел“ чете пред децата от 2а клас на ОУ „Проф. Марин Дринов“ книгата „Патилата на метлата“ – на световноизвестната английска писателка Джулия Доналдсън. Събитието беше по случай Деня на европейските автори – 27 март. В края на часа децата чуха предварително записано видеообръщение от Мария Донева, която е българският преводач на книгите на Джулия Доналдсън. Учениците, от своя страна, колективно написаха мило обръщение-поздрав към Мария, което да ѝ бъде изпратено в знак на благодарност. Децата не само се забавляваха с текста, но и откриха сами поуките в него.

С любезното съдействие на издателство „Жанет-45″- Пловдив, Арт клуб „Асарел“ подари книгоразделители на всички деца от 2а клас в ОУ „Проф. Марин Дринов“, а училищната библиотека получи 11 нови книги и 50 книгоразделители. Общинската библиотека „Стоян Дринов“ – партньор на Арт клуб „Асарел“ по различни инициативи, също получи дарение от 50 книгоразделители. 10 от тях бяха оставени в читалнята и подарени на всички деца и младежи, които посетиха библиотеката на 27 март. Останалите 40 ще бъдат подарени заедно с безплатни читателски карти на първолаци от Панагюрище.

Денят на европейските автори е нова инициатива на еврокомисаря Мария Габриел, която цели да насърчи четенето сред младото поколение, разкривайки пред учениците богатството на европейската литература.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.