Достоен театрален юбилей

Десетина младежи и още толкова възрастни украсиха с присъствието си театралната сцена на читалище „Виделина“ миналия петък, 24 март. Заслугата е на автора на спектакъла „Параклисът на Майстор Делян“, режисьор и постановчик Дочка Кацарева. Със спектакъла авторката отпразнува свой 60-годишен юбилей на присъствието си на панагюрската сцена.

Самодейците представиха пред препълнената зала сюжета и вдъхновяващия за добри дела текст на Кацарева с много настроение, прецизирано сценично поведение и добре премерено настроение. Младежите бяха очарователни в сценичните си костюми и в дисциплинираното отиграване на творческите си задачи в отличен синхрон и с видимо удоволствие.

Само този факт – качването на толкова млади хора на сцената, само този факт да бе изпълнила Д. Кацарева, спектакълът щеше да има заслужените аплодисменти от залата и десетките букети и кошници с цветя от почитатели на театралното изкуство и заслугите на авторката като многолетен закрилник на сценичното вдъхновение.  Тя никога не се отказа да защитава истинските нравствени ценности, силата на дълбоките чувства и мъдрите слова.

В главната роля – майстор Делян, влезе добре познатият Стефан Рапонджиев. Ролята му пасваше, а и той я изпълни с присъщото си вдъхновение и сценична всеотдайност. Да е на сцената му харесва и това му личи по един очарователен начин. Нека подчертаем и умелото партниране на младежа до него, чиято роля никак не беше лека, а и той нито за миг не се отпусна. Пъстрата група актьори, която раздвижи сцената, допълни с топлота красивите текстови внушения на автора на пиесата.

Това бе един достоен юбилей!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.