Кметът на община Панагюрище връчи Националната награда „Нешо Бончев”

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки връчи Националната награда за литературна критика „Нешо Бончев” за 2023 година на тържествена церемония – част от традиционните Бончеви празници на СУ „Нешо Бончев”, град Панагюрище.

На церемонията, която се състоя в Театъра Дом-паметник, град Панагюрище на 30 март тазгодишният носител на наградата – проф. Ваня Добрева  получи плакет, грамота и парична награда, осигурени от Община Панагюрище.

Кметът на община Панагюрище г-н Белишки сърдечно поздрави носителя на престижната награда, отправи пожелания за нови успехи и дръзновение на възпитаниците на СУ „Нешо Бончев” и благодари за всеотдайността на учителите и подкрепата на родителите.

Директорът на СУ „Нешо Бончев” откри събитието – част от богатата програма, посветена на патрона на училището, с вълнуващ поздрав.

Официални гости на празника бяха председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Христо Калоянов, заместник-кметът на община Панагюрище г-жа Галина Матанова, а залата бе препълнена с преподаватели и ученици от панагюрската гимназия, представители на образователни и културни институции, родители и много гости.

Бяха наградени и победителите в конкурса „Младите дарования на СУ „Нешо Бончев”” –  достойни последователи на своя патрон.

С въздействащия спектакъл „Занапред – добър е Господ …“,  посветен на Априлското въстание от 1876, учениците от СУ „Нешо Бончев” отправиха силни послания към всички присъстващи. 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.