РЗИ Пазарджик и ИЦ „Читалища“ ще отбележат Деня на здравния работник със съвместен семинар

Служителите от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“, РЗИ Пазарджик ще отбележат Световния ден на здравето през 2023 г. съвместно с Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища“  – Пазарджик, със семинар на тема: „Читалищата трибуни на здравната просвета и партньори в промоцията на здраве“.

На обучителния семинар здравните експерти ще презентират пред читалищните секретари стартиралото проучване на обемна активност на  радон в детските градини в област Пазарджик и темите: „Електронните цигари и влиянието им върху здравето!“ и „Райски газ“.

Между РЗИ Пазарджик и читалищните секретари от областта през годините се установиха много добри партньорски практики. В областните читалища се провеждат множество здравни беседи, обучения, срещи и семинари. Самите служители със своята социална ангажираност са проводник на здравни знания и култура, и спомагат за повишаване информираността на населението по различни теми касаещи индивидуалното и общественото здраве.

*** *************

Световният ден на здравето е глобална инициатива на Световната здравна организация, която се отбелязва всяка година на 7 април, като началото е поставено през 1948 г. В  България се отбелязва от 1964 г.  като Ден на здравния работник, а от 2006 г. е преименуван на професионален празник на работещите в здравеопазването.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.