Обществено обсъждане по четири процедури от Националния план за възстановяване и устойчивост

Първата от тях e насочена към инвестиции в технологична и екологична модернизация. По нея могат да се купуват материални и нематериални активи за опазване на околната среда, за въвеждане на иновативни технологии, за производство и автоматизиране на работните процеси. Общият размер на средствата е 318 048 200 лева без ДДС.

Следващата процедура е за инвестиции за ефективно управление на води в стопанствата, чрез внедряване на водоспестяващи технологии, използване на пречистени отпадъчни води, автоматизиране на процесите на управление на водите. Общия бюджет по процедурата е  99 736 317 лева без ДДС.

Третата процедура е насочена към инвестиции за изграждане/реконструкция и оборудване на животновъдни обекти за отглеждане на мъжки разплодни животни и добив на биологичен материал от тях. Това е подкрепа при развъдно-подобрителната дейност. Общият размер на средствата е 4 591 920 лева без ДДС.

Четвъртата процедура е за изграждане на „Центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци“. Средствата са 15 000 000 лв. без ДДС,

Пакетите с документите за обсъждане са тук: https://www.mzh.government.bg/bg/obsha-selskostopanska-politika-2021-2027-g/nacionalen-plan-po-mehanizma-za-vzstanovyavane-i-ustojchivost/.

Крайният срок за представяне на предложения и коментари е 5 май 2023 г. чрез ИСУН 2020 или тук: rdd@mzh.government.bg.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.