Откри се изложбата „Поглед към света“ на младата художничка Стиляна Караджова

Тази сряда, 12 април, беше открита изложбата „Поглед към света“ на младата панагюрска художничка Стиляна Караджова. Събитието се случи в пицария „Виаджо ин Италия“.

Експозицията откри преподавателят по Изобразително изкуство в СУ „Нешо Бончев“ Нистор Хаинов, който е въвел Стиляна в света на рисуването.

„Винаги имам какво да вземем от света и от всеки един човек“, каза Стиляна по повод името и съдържанието на изложбата си. Тя благодари на всички, които са я подкрепяли по пътя ѝ до тук.

В изложбата, инспирирана от духа и хората на Коста Рика, могат да се видят произведения създадени в класическата техника на рисуване с акрилни бои, както и творби направени изцяло дигитално на компютър. С приятелите от Коста Рика и тяхната култура, тя се запознава не къде да е, а именно в Панагюрище по време на Международния танцов фестивал „Пъстър свят“.

Талантът на Стиляна не е само в областта на изобразителното изкуство, но и в словото.

Цветовете и формите във всяка една от творбите са запомнящи се. Представените в изложбата жанрове са портрет и пейзаж.

Изложбата ще може да се види в продължение на един месец.

Стиляна Караджова е родена в гр. Панагюрище и е студентка последна година от специалност „Изобразително изкуство“, в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. През последните години тя развива уменията си в различни области като – живопис, графика, скулптура и други, комбинирайки ги с писменото си творчество, най-вече поезия. През февруари 2023 година с няколко нейни колеги откриват съвместната им изложба „5 нюанса“, в Софийската галерия „Алма матер“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.