50 ученици от дуалното обучение почистиха местността Оборище

Петдесет ученици от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, обучаващи се в класовете от 10. до 12. клас, се включиха в традиционната акция „Дуално Обучение – Добри и Отговорни“.

Времето се усмихна на неуморните младежи и повдигна още повече настроението им, като ги зареди с положителни емоции преди голямото почистване. Учениците бяха придружени от техните преподаватели Лушка Маслева, Димитър Начев и Магдалена Гоешкова, които подкрепиха възпитаниците си и в това начинание.

След усърдното почистване бяха проведени две тиймбилдинг активности, целящи да покажат важността на работата в екип, ефективната комуникация и креативното мислене. Групата бе разделена на 3 отбора – „Слънце“, „Сокол“ и „Черешка“. Първата им задача бе за кратко време да построят лодка от картон, която да бъде достатъчно издръжлива на природните стихии, за да превози отбора на пътешествие. И трите отбора бяха изключително изобретателни и взаимодействаха отлично в екип, за да завършат успешно своите проекти. Лодките даваха старт на импровизирано „пътешествие“ на щафетен принцип, като преди това всички участници спазиха мерките за безопасност и получиха своите „спасителни пояси“ под формата на балони, с които бе изписана абревиатурата на „Асарел-Медет“АД + Сърце. Нямаше победители и победени – спечелиха всички, които в края се поздравиха за добре свършената работа.

Еко акцията се осъществява за трети път, а дуалните учениците, включили се тази година, се обучават в специалностите „Минна електромеханика“, „Пътно-строителна техника“ и „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.