Ден на отворени врати в „ОПТИКС“

На 26-ти април ученици от ПГИТМТ и СУ „Нешо Бончев“ посетиха две от производствените площадки на компанията

Визитата под надслов „Един час в ОПТИКС“ е част от събитията в корпоративния календар на компанията, посветени на 25-годишния й юбилей.

По покана на мениджмънта учениците от 10.клас в СУ „Нешо Бончев“ и от 8. и 9.клас на Професионалната гимназия се запознаха с историята и традициите, с високи технологии в оптичното производство и възможностите за развитие, представени от екипите на „Човешки ресурси“, Маркетинг“, „Термовизия“, „Изпитвателна лаборатория“ и „Оптико-механично производство“.

В Индустриална зона „Д-р Чочев“ учениците от Професионалната гимназия, дуална форма на обучение, посетиха оптико-механичното производство, където са обособени и практикантските места за изучаващите „Лазерна и оптична техника“. Ставайки част от работния процес на екипа в направлението, те проследиха пътя на една производствена поръчка и наблюдаваха последователността от операции, свързани с нейната обработка.

За учениците от СУ „Нешо Бончев“, посетили Технологичния парк ОПТИКС,  екипът от   монтажните цехове на  направление „Термовизия“ разказа за работния процес, свързан с производството на крайни изделия и направи демонстрация на открито. Учениците с интерес проследиха процеса на изпитване на изделията, представен чрез възможностите на оборудването в „Изпитвателна лаборатория“.

Денят на отворените врати завърши по традиция с обща снимка.

Събитието  продължава и през месец май в другите производствени локации на компанията под знака на развитото партньорство с училища и университети.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.