Национален митинг-заря по повод 147-годишнината от избухването на Априлското въстание

На 1 май, от 20:30 часа на централния площад „20 април“ в столицата на Четвърти революционен окръг, стотици жители и гости се събраха, за да почетат паметта на загиналите в Априлската епопея.

Честването започна с посрещане на главното знаме на Априлското въстание. Командващият тържествената проверка-заря бе подполковник Коста Делев, а официалният гост, който прие тържествената проверка-заря и поздрави представителните роти от Четвърти артилерийски полк, град Асеновград  бе председателят на Народното събрание на Република България г-н Росен Желязков.

Тържествено слово към войсковите роти и събралите се граждани произнесоха кметът на града Никола Белишки и председателят на Народното събрание на Република България Росен Желязков.

На площада присъстваха още народни представители, висши военни представители, кметове, общественици и духовници.

Бяха прочетени имената на героите от Априлското въстание и бе поднесен Гирлянд на славата пред Вечния огън. Паметта на загиналите в Априлското въстание беше почетена с едноминутно мълчание под звуците на траурния марш.

Кулминацията на тържественото отбелязване на 147-мата годишнината от Априлското въстание бе прекрасната заря в небето над площад „20-ти април“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.