С открита приемна ОИЦ – Пазарджик ще отбележи Деня на Европа и Европейската година на уменията

На 9 май 2023 г., Областен информационен център – Пазарджик организира открита приемна по повод Деня на Европа и Европейската година на уменията 2023 г. Събитието ще се проведе на  площад „Константин Величков“ от 11:00 до 12:00 часа, което е част от обща кампания за популяризиране работата на Мрежата от ОИЦ, с акцент върху експертната функция на екипите в центровете.

Целта на откритата приемна е експертите от ОИЦ – Пазарджик да предоставят актуална информация по Европейските фондове за споделено управление 2021-2027 г. В информационния ден ще се включат и експерти от община Пазарджик, които работят по проект „По-чист въздух за Пазарджик“, по който ще могат да се сменят безплатно отоплителни уреди (печки, котли, камини) на дърва и въглища, с нови екологични отоплителни устройства (климатик, термопомпа и устройства изгарящи пелети) на кандидати, чиито имот е разположен в регулационните граници на населените места  в община Пазарджик. Акцент ще бъде поставен и върху проект „Родители в заетост“, която осигурява по-добър баланс между професионалния и лични живот на родителите чрез осигуряване на безплатна детегледачка, както и услуги за улесняване достъпа до заетост.

Събитието е насочено към потенциални бенефициенти по програмите (общини, фирми, НПО, академична общност, работодателски и обучителни организации и др.), настоящи бенефициенти, широка общественост, младежи, медии и др.

ОИЦ – Пазарджик  е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските фондове в България провежда национална кампания за единадесета поредна година. Функционирането на Мрежата от ОИЦ се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.