Повече от тон храни ще получат жители на Бъта от Гората.бг

Кметство Бъта е одобрено за подкрепа от екипа на Фондация „Гората.бг“, научи „Време“ от кмета Георги Александров. В писмо от тази седмица фондацията уведомява, че проектът на Бъта, подаден през февруари, печели и е 1 от общо 28-те кандидатури за хранителна помощ към социално слаби жители и хора в неравностойно положение. дарението по кампанията „ДАРИ ХРАНА, ДАРИ НАДЕЖДА“ ще съдържа 50 бр. пакета, всеки по 21 кг. Храните са трайни и с български произход: брашно, картофи, леща, макарони, олио, плодове, халва и др. Допълнително всяко семейство ще получи от Българска хранителна банка консерви, а за децата ще има допълнително и мляко или корнфлейкс. Повече от тон храни ще раздаде кметство Бъта на нуждаещите си с това дарение

Всички пари са събрани от дарения на физически лица и малки фирми, няма участие на държавата, няма проекти и др., никой не получава възнаграждение, всичко е движено от доброволци, безкористно, чисто, човешки, затова се радваме още повече, че някак от Хората за Хората има тази човещина, която и Вие влагате всеки ден в добрите си дела, четем в писмото на председателя на Фондацията Никола Рахнев.

Кметът Г. Александров не крие радостта си: Много съм радостен от писмото на г-н Рахнев и Гората.бг. Това ще е една сериозна помощ за 50 семейства от с. Бъта. Инициативата ми дава кураж, че не всичко у нас е загубено, че има хора, които мислят за другите с доброта и всеотдайност. Много съм доволен, че идеята ни се осъществява. И дано доброто не свършва и да се множи!

Това не е първият контакт на Александров с Гората.бг. Няколко години кметството закупува от фондацията фиданки и ги засажда на територията на селото. Сега предстои да се организира превозването на пакетите и разпределянето им.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.