Д-р Юрий Стоянов: В „Уни Хоспитал“ 75% от операциите в Отделението са миниинвазивни

Гръдната хирургия обхваща познанието, техническите умения и преценката, необходими за високовлафицирана, навременна и адекватна диагностика и лечение на всички хирургични заболявания, обхващащи гръдния кош и шия, гръдната стена (вкл. млечна жлеза), плевра, бели дробове, трахея и бронхи, медиастинум, диафрагма и хранопровод.

В нашата специалност са необходими системни познания по анатомия, образна диагностика, предоперативна оценка, оценка на риска, интензивни грижи, следоперативни и рехабилитационни грижи, хирургия, травматология, онкология. Това споделя д-р Юрий Стоянов, началник на Отделението по гръдна хирургия в МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Клиника е оборудвана с най-съвременна апаратура и инструментариум за пълноценни диагностика и лечение на всички заболявания на органите в гръдния кош.

Разполага с ехомамограф, комбиниран с 3D-ехограф, за най-прецизно изследване на млечните жлези. Апаратът позволява адекватно изследване на щитовидна жлеза и е важно средство при диагностиката на процеси в плевралната кухина и периферните участъци на белия дроб.

Бронхоскопската апаратура на отделението е най-модерната в България, подчертава д-р Стоянов допълва и акцентира, че с нейна помощ могат да се извършват както стандартни бронхоскопии, така също и криобиопсия на патологични огнища и трансбронхиална биопсия на на суспектни лимфни възли под ехографски и рентгенов контрол.

Торакоскопската апаратура позволява преобладаващия брой оперативни интервенции – около 75%, да се извършват чрез щадящия миниинвазивен подход, позволяващ по-бързото възстановяване на пациентите в сравнение с класическия подход.

Отделението разполага с видеомедиастинокоп за биопсия на медиастинални лимфни възли при стадиране и рестадиране на онкологични заболявания.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.