Кампанията „Аз ще бъда внимателен! Бъди и ти!“ се проведе в Панагюрище

Над 140 деца от Панагюрище взеха участие в кампанията „Аз ще бъда внимателен! Бъди и ти!“, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Панагюрище, съвместно с Районното управление – Панагюрище. Кампанията започна на 15 май и продължи до 17 май. Тя е част от превантивна програма „Безопасна ваканция“ на МКБППМН.

Целта на инициативата е първокласниците от Панагюрище да се запознаят с основни правила за движението по пътищата, както и отговорността, която носят в ролята им на пешеходци. В рамките на три дни от МКБППМН и служители на Районна управление – Панагюрище  проведоха обучения на децата от всички училища в града. На тях те разбраха как правилно да пресичат, как и къде е правилно да карат велосипед и тротинетка, колко важно е поведението на участниците в движението, както и много други важни правила за движението по пътищата. В края на обучението, всяко дете получи светлоотразителна жилетка – подарък от МКБППМН към Община Панагюрище. 

Учениците от Средно училище „Нешо Бончев“, Основно училище „Проф. Марин Дринов“ и Основно училище „Двайсти април“ си припомниха правилата за безопасно поведение както по време на учебната година, така и по време на ваканцията, поговориха за правилата за движение, мястото, където трябва да се возят в автомобилите, ползването на обезопасителни колани, кои са безопасните места за игра и за безопасното им поведение като пешеходци. Особен интерес проявиха учениците към автомобилите със специален режим на движение и кога се движат с включен светлинен и звуков сигнал, какво трябва да е поведението на останалите участници в движението.

Срещата на децата и гостите им приключи с взаимни пожелания за безопасна и весела ваканция.

Кампанията ще продължи през новата учебна година в училищата в село Попинци и село Поибрене. 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.