БЧК раздаде 679 хранителните помощи по втори транш

Успешно и доста спокойно премина втората част на благотворителната кампания на БЧК. По ок. 15 кг. храни получиха подбраните от „Социална служба” жители на общината по линия на европейската програма за подкрепа на нуждаещите се.

БЧК-помощи„Хората вече се наубиха какъв е редът и нямаме никакви проблеми. Списъците пристигнаха навреме, пък и това бе вторият транш, който БЧК разпределя”, коментира за „Време” Павлина Дундарова, основен координатор на работата на общинската организация на БЧК в общината.

Доброволците, които дават дежурства по уточнен график, трябваше този път да се справят още по-бързо, предвид указанието от централата на БЧК и от МТСП да се съкрати продължителността на процедурата, Кампанията приключи в началото на тази седмица.

Хранителни пакети от този втори транш получиха 679 човека от общината. 31 от вписаните за получатели са починали и техните храни се изтеглят към централните складове. Предполага се, че ще бъдат раздадени по допълнителните списъци, но такава заповед все още няма.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.