Община Панагюрище подпомага предприемчиви младежи с креативни идеи

Неформални младежки групи, които имат идеи и търсят подкрепа за реализирането им, могат да получат средства за инициативите си от местния бюджет. През март, за трета поредна година, Община Панагюрище стартира конкурс за избор на младежки проекти, а крайният срок – 16 април – вече наближава.

Обединения от млади хора могат да участват в процедурата, като покажат активност и креативност в решаване на конкретни социални въпроси; повишаване на гражданската активност; насърчаване на доброволческата дейност; насърчаване на творческите умения и инициативи; насърчаване на здравословния начин на живот и други.

Организациите могат да кандидатстват по всеки един от изброените приоритети с един проект на стойност 3 000 лева.

Сред основите приоритети в политиката на Община Панагюрище е подкрепата на младите хора и задържането им в община Панагюрище, чрез активното им включване в социално-икономическия живот. Затова призоваваме за активност всички, които желаят задно да чертаем живота на нашата община днес.

Проектните предложения се подават в Център за административно обслужване – град Панагюрище, пл. „20-ти април“ №13, Община Панагюрище, от 18.03.2019 година до 17:30 часа на 16.04.2019 година включително.

Указания за изготвянето на проектите, както и необходимите за кандидатстване документи са публикувани на електронната страницата на Община Панагюрище, раздел „Младежки дейности“ – „Младежки проекти“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.