Животът на пенсионерите от клуб „Надежда“ в с. Панагюрски колонии

Международният ден на възрастните хора – 1 октомври, е приет с решение на Общото събрание на ООН през 1988 г.

Старостта не е порок, тя е неизбежна, тя настъпва тихо, неусетно. Разбираме, че сме остарели, когато вече сме побелели след годините труд, лишения несгоди. Ние, възрастните хора имаме нужда от споделяне, от общуване и ние го правим в нашия клуб „Надежда“ в село Панагюрски колонии. Тук хората от третата, сребърната възраст, намираме нашия втори дом. Срещаме се почти ежедневно – празнуваме както своите лични, така и национални и религиозни празници. И на сладки приказки си спомняме за младостта.

Клубът ни е с отворени врати за всички, които желаят да споделят с нас богатия на културни дейности живот. Наред с всички весели и приятно прекарани сбирки и празници, ние си уреждаме и екскурзии, благодарение на финансовата помощ от Община Панагюрище. Посетихме и разгледахме исторически забележителности в с. Чавдар. Със съдействието на кметство с. Панагюрски колонии, осъществихме изключително приятна екскурзия с крайна дестинация гр. Златоград, а на 12 октомври ни предстои еднодневно посещение на историческия град Копривщица.

Всички пенсионери се радват, че Община Панагюрище и кметство Панагюрски колонии не ги забравят и в най-студените зимни дни. Хвала за жеста на тези хора с големи сърца, подаващи ръка на работилите за развитието на „Асарел-Медет“ – жест, особено ценен, сгряващ пенсионерските сърца в днешно време. Защото какво ни трябва на нас – живеещи сред чистия въздух и красивата природа на с. Панагюрски колонии – с грижовно отношение един към друг, с приятна атмосфера, която сами си създаваме.

Да сме живи и здрави още дълги години да посрещаме празници и взаимни преживявания, защото смятаме, че все още сме способни да бъдем добри съветници на нашите деца и внуци, да им помагаме да се справят с трудностите, да черпят сили, мъдрост и непреходни житейски ценности, за да успеят в живота, а те да ни осигурят достойни старини.

Стойка Цанева,
председател на
ПК „Надежда“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.