Инициативата „Подарената книга е чудо“ зарадва гости на Музея

Последните подаръци от инициативата „Подарената книга е чудо“ на Арт-клуб „Асарел“ и Историческия музей стигнаха до своите хора.

Млада двойка намери „Елегии и тържества“ на елхата в музея. Така великолепната книга на Калин Донков замина за Холандия, откъдето е младият мъж.

На коледната елха намериха своя подарък и двамата близнаци Иван и Ясен. Книгата на неповторимата Маргарита Петкова „Тъй рече Виктор“ вече ще бъде достойна част от библиотеката им в гр. Ботевград, както ще радва и родителите им.

След среща, изпълнена с искрена радост в залата-трезор на съкровището, книгата „Приближаване до взрива“ на Атанас Капралов замина за гр. Бургас – с дамата, която вече е неин усмихнат притежател.

И за финал – сем. Цанкови от гр. София, дошли в гр. Панагюрище специално да се поклонят пред светлата памет на всички, отдали живота си за свободата на България, с трепет взеха със себе си освен впечатленията си от града ни и оставената от нас до знамето на Райна Княгиня в родната ѝ къща-музей книга „Вода и кръв“ – на нейния правнук Асен Дипчев.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.