Добротворство в Декамеронови времена

И тази година БЧК в общината проведе традиционната си акция за събиране на хранителни продукти в училищата на града.  Събраните храни са по-малко като количество в сравнение с предходни години, но това е повече от нормално. Криза е, а и училищата не работят. Въпреки това бяха раздадени 130 килограма храни. Бяха дадени на семействата на деца от „Н. Бончев“ и Професионалната гимназия по списък, предоставен от Социални грижи. „Продуктите отидоха до наистина бедни семейства с по две-три деца, които буквално нямат какво да ядат“, коментира координаторът на организацията Павлина Дундарова.

За Великден тази година в организацията се отказват от козунаци и боядисани яйца и отново ще наблегнат на закупуването на храни за страдащи хора. А такива има и то немалко. Не бива никой да си затваря очите.

За празника тази година служители от „Асарел-Медет“, за пореден път събират финансова помощ с лични средства. До тази сряда те бяха около 500 лева. Нека всеки един от тях се гордее с жеста си, нека всеки един от дарителите получи светлина в сърцето си за благотворителния жест. Нека знае, че дарява малко радост на наистина бедни семейства, болни хора, самотно живеещи безсилни жители на общината.

Реклами

Тези дни се разбра за щедър дарител от Стрелча, който е дал средства в касата на БЧК-Пазарджик и доброволци от областния град са разнесли хранителни помощи на 160 жители на общината.

БЧК-Панагюрище призовава всички жители на нашата община да направят подкрепа за бедстващите днес свои съграждани. Нищо, че не ги виждаме. Те са тук, около нас и страдат мълчаливо.

БЧК призовава помощта да е във вид на продукти, а не пари. Всички ще бъде разнесено от доброволци на Червения кръст по домовете на най-нуждаещите се. В БЧК ще очакват помощта засега до другия петък, 10 април. За въпроси – 0887 296 539.

Настанало е Декамероново време. Не можем да избягаме. Остава ни да си помогнем!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.