Община Панагюрище продължава дейностите по почистване и дезинфекция

Във връзка с предприетите мерки за предотвратяване на разпространението на заразата от COVID-19 се извършва дезинфекция с подходящи дезинфекционни препарати на контейнерите за съхранение на битови отпадъци и на автобусните спирки на територията на община Панагюрище.

Извършена е една обработка (09.04.2020 г.) чрез опръскване с дезинфектант на улиците и прилежащите тротоари, площадите и другите пешеходни пространства на територията на гр. Панагюрище и всички кметства в състава на община Панагюрище. Предвидено е на 16.04.2020 г. да бъде извършена повторна обработка на площите.

Започва и периодично извършване на дейности по дезинсекция, дератизация и дезакаризация (ДДД) в обекти и площи на всички населени места на територията Община Панагюрище с целунищожаванеи/или намаляване на числеността на вредителите (патогенни микроорганизми, членестоноги, гризачи и др.), които могат да бъдат причинители, преносители и резервоари на заразни болести по хората и животните. Първата обработка е предвидена за 23.04 – 24.04.2020 г.

Продължава дейността по измиването с дезинфектант на улиците, прилежащите тротоари, площадите и другите пешеходни пространства в гр. Панагюрище, стартирала на 30 март. При неблагоприятна метеорологична обстановка (валежи от дъжд и/или сняг и при ниски температури – опасност от заледяване) графиците се изместват, но миенето няма да се преустановява.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.