Н. Белишки: Няма да има масови събирания на 1 и 2 май

Няма да има масови събирания на 1 и 2 май. Това каза кметът Никола Белишки по повод предстоящите празници за честването на 144-годишнината от Априлското въстание на 1 май и Празника на община Панагюрище на 2 май.

Надявам се, че панагюрци отново ще проявят разбиране и че всеки сам за себе си ще намери по подходящ начин да изрази почитта към хората, които през април 1876 г. сложиха началото на новата българска държава. Надявам се, че макар и не заедно на площада, всеки един от нас има какво да каже на децата си, възрастните на внуците си и да си поговорим както за историята на рода ни, така и за историята на родния край“, каза още той.

Панагюрци имат чувство за общност, за принадлежност и за единомислие в такива (трудни) моменти. Нека и за напред да бъде така“, заяви кметът Белишки.

Изказването на кмета на община Панагюрище Никола Белишки стана по време на седмичния брифинг в сградата на Община Панагюрище, на който беше представена последната информация за епидемичната обстановка свързана с разпространението на COVID-19 на територията на общината, както и мерките, които се взимат на местно ниво. В брифинга участие взеха още гл. инсп. Петко Шотлеков – началник на РУП Панагюрище, д-р Красимира Чачова-Ранчева – управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“ и отец Атанас Манолов – архиерейски наместник на Панагюрска духовна околия.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.