11 зрелостници бяха наградени с почетния знак Златен ключ

На официална церемония състояла се на 10 юли в двора на къща-музей „Райна Княгиня“, кметът Никола Белишки, заедно със заместник-кмета „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, връчи на отличниците на град Панагюрище почетния знак „Златен ключ“.

Реклами

Съгласно Правилник за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, почетен знак „Златен ключ” се връчва на учениците, завършили средно образование в училища на територията на общината с успех от 5.80 до 6.00.

Тази година абитуриентите с такъв успех са:

1. Събко Евтимов Стрелешки – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,95

2. Мирена Георгиева Ненкова – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,92

3. Виктория Георгиева Манева – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,90

4. Добринка Ганчова Годжевъргова – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,90

5. Мирослав Николаев Терзов – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,89

6. Иванина Тодорова Дупелова – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,88

7. Габриела Ганчева Кавъркова – ПГИТМТ, с успех: отличен 5,85

8. Петър Райков Василев – ПГИТМТ, с успех: отличен 5,84

9. Иван Георгиев Обретенов – ПГИТМТ, с успех: отличен 5,84

10. София Николаева Пашова – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,82

11. Йоанна Иванова Чамова – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,80

На събитието присъстваха директорът на СУ „Нешо Бончев“ – Веска Барова, директорът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – инж. Лушка Апостолова, класните ръководители на отличниците – Василка Навущанова, Снежа Симеонова, Людмила Гашурова и Делка Мангова.

Церемонията бе октирита от зам.-кмет „Хуманитални дейности“ – г-жа Галина Матанова. „Вие сте първенците на випуск 2020… И нека не спира жаждата Ви за знания, защото знанието е път към успеха и просперитета. Вървете напред и нагоре! Не спирайте да мечтаете! Превърнете мечтите си в реалност и направете света такъв, какъвто го искате – по-красив и по-добър!, каза в своето приветствие при откриването г-жа Матанова.

Кметът на община Панагюрище – г-н Никола Белишки обърна внимание върху избора на място за провеждане на тазгодишната церемония – Къща музей „Райна Княгиня“ – емблематичното за Панагюрище и за цялата българска история място, свързано с името на 20-годишната панагюрска учителка Райна Попгеоргиева, поела на крехките си плещи преди 144 години кръста да работи за бъдещето на България. Г-н Белишки призова отличниците да не се страхуват да мислят и действат нестандартно, защото без нестандартните решения не би имало развитие. Кметът изрази надеждата, че един ден, когато завършат висшето си образование, тези млади хора ще се  върнат в Панагюрище, за да работят за просперитета на родния ни край.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.