Ясна е датата на парламентарните избори

Парламентарните избори ще се проведат на 28 март догодина. Така държавният глава Румен Радев отхвърли спекулациите, че може да има отлагане на вота заради пандемията. 

„Изборите трябва да бъдат проведени в срок, с доставени и лицензирани машини, както е по закон, и с всички мерки, които да гарантират правото на глас на всеки един българин и да минимизират риска за неговото здраве”, обясни той.

Президентът коментира и темата с ваксините. За себе си той заяви, че няма да бърза да си я сложи. Щял да изчака от нея да получат работещите на първа линия.

„Нямам правото да отнемам шанса на нито един от тях. Животът на всеки българин е еднакво ценен. Независимо дали е президент, чиновник или работник. Ако реша, ще се ваксинирам, едва когато няма чакащи”, поясни Радев.

Консултативен съвет заради COVID-19 няма да бъде свикван, каза още държавният глава. Причината – да не се излъчват разнопосочни послания.

„Очаквам експертите, под ръководството на българското правителство, да обединят своите мнения. Защото издаването на разнопосочни сигнали разколебава хората”, смята президентът.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.