Първият панагюрец, който е пътувал с новите влакови композиции на БДЖ

Фоторепортаж на Лука Ланджев

Първият панагюрец, който е пътувал с новите влакови композиции на България е Лука Ланджев. Запален фотограф, пристрастен към историята на БДЖ, Ланджев изпрати за читателите на „Време“ своя фоторепортаж от пътуването на 2 януари.

За да си направи още по-празничен старта на 2021 година, Лука отива в Пловдив и се качва на влак УБВ 8601 до Бургас. Това е! За да пътува с най-новия – луксозен влак в България, който е пуснат в движение едва на 22 декември. За някои може да е странна приумица и губене на време, не и за Лука, който знае историята на българската железница и почти целия наличен машинен парк на съвременното БДЖ.

„Страхотен локомотив, с плавно тръгване и спиране, без никакво закъснение от графика, с комфортни вагони, в които всичко е направено за удобство на пътуващите!“, възхитен е Лука Ланджев. На гара Бургас той вижда, че не е единственият, който запечатва във фотоси спомен за локомотив номер 80 036.2. „Препоръчвам на всеки да се качи на този уникален влак и да се повози поне веднъж. Веднага ще направи разлика с познатите стари влакове“, допълва пътешественикът, като подчертава, че такова пътуване е повече от удоволствие.

Повече за пътуването на Лука Ланджев чете в новия брой на „Време“ следващата седмица.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.