Дриновци с мобилност по НП „Иновации в действие“

От 08.06.2021 г. до 11.06 .2021 г. в иновативно ОУ „Проф. Марин Дринов” – Панагюрище се осъществи мобилност по НП „Иновации в действие“, насочена към обмен и популяризиране на добри практики.

В следобедните часове на 8 юни 2021 година домакините от панагюрското школо посрещнаха гостите от иновативно ОУ „Васил Априлов“ гр. Бургас и ОУ „Христо Ботев“ с. Зелена морава по стар български обичай.

Директорът на ОУ „Проф. Марин Дринов”, г-жа Екатерина Футекова, запозна присъстващите с историята и традициите на училището. Г-жа Богдана Шишкова, заместник-директор, представи иновацията на ОУ „Проф. Марин Дринов“. Учителите по математика – г-жа Красимира Цветкова и г-жа Николина Дудова, разказаха за изграждането на STEM център, който е част от иновативния ни процес.

На 9 юни 2021 г. програмата за мобилност по НП “Иновации в действие” продължи с два открити иновативни урока. Учениците от 2а клас, с учители Соня Кунчева и Радка Салкова, проведоха интердисциплинарен урок по БЕЛ, околен свят и музика. Децата активно се включиха в учебния процес, отговориха на поставените въпроси и изпълниха интересни интерактивни задачи.

С учениците от 5в клас в Зала-трезор „Панагюрско златно съкровище“ се проведе интердисциплинарен урок на тема „Панагюрското съкровище – визитната картичка град“. Учениците, ръководени от учителите Елена Савова, Магдалена Македонска и Богдана Шишкова, демонстрираха много знания и умения по учебните предмети български език и литература, история и цивилизации и география и икономика. Урокът съчета работата ни по две национални програми – НП „Заедно в грижата за всеки ученик“ и НП „Иновации в действие“.

На 10 юни 2021 г. гостите ни отново присъстваха на открити уроци. Учениците от 2б клас показаха ангажираност, активност и екипност при изпълнението на задачите по БЕЛ, околен свят и музика, подкрепяни и насочвани от учителите си – Нели Крайчева, Мария Кроснарова и Стефка Стефанова. Разбира се, не пропуснаха и да се забавляват.

Във физкултурния салон на ОУ „Проф. Марин Дринов” се проведе интердисциплинарен урок в 4а клас, в който умело бяха преплетени дигитални технологии, групова и екипна работа, съчетани с тематика от дисциплините английски език, математика и физическо възпитание и спорт. Учителите Иванка Кавъркова, Спаска Арбалиева и Николай Карагьозов демонстрираха нови подходи и иновативни методи, провокираха активност и интерес у учениците.

Посещението завърши с кръгла маса за споделяне на впечатления и мнения от мобилността.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.