Лятна ваканционна седмица в Бъта

След „Аптека в библиотека” и „На кино с “Глоб@лни библиотеки” детската ваканционна седмица продължи в сряда със спортни игри. Футбол, дърпане на въже, надбягване с чували и още много забавни и динамични игри привлякоха вниманието и емоциите на над 50 деца от селото. Празникът се проведе в тревната площ зад кметството, а кметът влезе в ролята на основен рефер и организатор. Момчетата играха футбол съвсем сериозно, а момичетата излязоха първи на надбягването с чували.

Накрая всички изядоха по един сладолед, а кметът реши да прави такива състезания за децата през две седмици. „Удоволствие е да гледаш децата в такива моменти. Голяма радост, много емоции. Нека се радват, сега им е времето“, сподели с радост Георги Александров.

В четвъртък се проведе Ден на талантите „Кой е по-по-най“ пред читалището, а в петък е любимият Парад на домашните любимци. Всяка година на него децата носят своите животинчета, за които се грижат, и за радост на всички се появяват какви ли не екзотични животни. Най-много по традиция са котетата и кученцата. Финалът ще е в събота с детски до моста на Луда Яна. За поредна година риболовното състезание се финансира от дарение на „Асарел-Медет“ АД.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.