Нарушител с трети клас разиграва съдии. Неуспешно

Административният съд в Пазарджик осъди нарушител по дело, стартирано през ноември 2020 г. Шофьорът с третокласно образование показал документ за правоуправление от Чехия, което полицаите веднага идентифицирали като фалшив. Задържали го, но мъжът оспорил заповедта за задържане.

После написал жалба срещу решение на съда в Панагюрище, които потвърдили законосъобразността на задържането. На делото се е явил дори началникът на панагюрското РУ, за да аргументира законосъобразността на задържането.

Сагата започва от неправилно паркиране на 27 ноември 2020 г. в Панагюрище. При установеното документално престъпление водачът е бил разпитан малко по-късно в Районното управление. Мъжът е написал в поясненията си, че е ходил до Чехия, за да си вземе книжката, но при образуваното досъдебно производство отказал да предаде свидетелството си. При личния обиск книжката е била намерена у него, иззета и човекът бил арестуван. Не му свършила работа и адвокатската защита – решението на административните съдии е окончателно.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.