Дриновци отново с одобрен проект по НП „Заедно в грижата за всеки ученик“

За трета поредна година ОУ „Проф. Марин Дринов“ е с одобрен проект по Национална програма „Заедно в грижата за всеки ученик“, модул 3 „Осигуряване на условия за екипна работа на учителите от началния етап с учители по учебни предмети от прогимназиалния етап“.

„Пътешествие назад в миналото, с поглед в бъдещето“ е наименованието на проекта, по който ще продължат да работят г-жа Богдана Шишкова и г-жа Магдалена Македонска. Учителите ще провеждат съвместни уроци и дейности по човекът и обществото, география и икономика и история и цивилизации с учениците от IVа клас и Vв клас, като петокласници ще продължат участието си в проекта от миналата учебна година.

Основната цел на проекта е да се осигури плавен преход от начален към прогимназиален етап чрез създаване на спокойна и позната атмосфера и взаимоотношения с учениците, както и постигане на по-високи резултати.
Учителите ще продължат да изграждат положителна нагласа към ученето и позитивна атмосфера в учебните часове по човекът и обществото, география и икономика и история и цивилизации; ще формират умения за работа в екип, комуникативни умения, предприемчивост и находчивост, гражданско съзнание. Ще заложат на патриотично и еколологично възпитание, чувството за принадлежност към родния край, България, Европа и света; опознаване на местни културни, географски забележителности и обекти, важни исторически дати, свързани с историята на родния край, видни панагюрски личности.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.