4-ма стартиращи предприемачи получиха подкрепа в третото издание на BASE тук

„Асарел-Медет“ отново осигури наградите за хората с интересни идеи и мечта да развиват собствен бизнес в общината

„Всички сте победители!“ – с това послание официално беше закрито третото за Панагюрище издание по програмата „BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ на 1 декември. Обучението по предприемачество се провежда от Индустриален клъстер „Средногорие мед“ с подкрепата на „Асарел-Медет“, фондация „Америка за България“ и Община Панагюрище. „Искам да благодаря на всички, които повярваха в тази идея! Убедена съм, че този, който успява, е този, който може да мечтае, да преследва мечтите си и да бъде неуморен в това“, сподели Бисерка Янева – директор „Човешки ресурси“ в минната компания.

За да представи своята бизнес идея и да впечатли тричленното жури, всеки от стартиращите предприемачи имаше по 6 минути. Проектите бяха оценявани от Надя Захариева – програмен директор „Бизнес предприемачество и технологии“ на фондация „Америка за България“, Георги Христов – създател на крафт бирата „Айляк“, и инж. Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие мед“. А най-добрите бизнес идеи отново бяха подкрепени със средствата от наградния фонд, който се осигурява от „Асарел-Медет“АД.

Тази година първата награда от 4000 лева отиде при Петко Арбалиев (Facebook/Arbaliev Woodworking), когото журито оцени най-високо. Младият предприемач прави луксозни дъски за рязане и вече е продал над 30 от тях, но мечтае да разшири производството си. Трите втори награди по 2000 лева този път получиха три амбициозни и талантливи дами от общината. Креативност и умения показа Паулина Алваджиева (Facebook/Paulina Stoyanova handmade), която в своята работилница „Вълшебство“ сътворява чудни легла за кучета, торби, раници, чанти и детски артикули. Цвета Гагова шие модерни и уникални по рода си „инфинити“ шалове, като развива своята страница (Facebook/Flower in Love art), а наградата си ще вложи в нови машини. Журито оцени и проекта на майсторката на фолклорни облекла и носии Неда Загорска (Facebook/Свободното време на мама Неда). Тя е дипломиран шивач и двете заедно с Паулина искат да наемат собствен цех, за да сбъднат още една своя голяма мечта.

През 2019 г. по Проекта BASE беше подкрепено създаването на панагюрската Захарна работилничка „Марая“ и на еко ателието „СтъклоТворителница“, което произвежда бижута и сувенири от рециклирано и художествено стъкло, а през 2020 г. бяха отличени фермата за производство на биотор от калифорнийски червеи от с. Бъта, местна бутикова пекарна, магазин за цветя „Сияние“ и арт ателие „Изработено със сърце“.

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.