В ОУ „Проф. Марин Дринов“ официално бе открит STEM центърът „Знание в действие“

Днес, 23 май, за учителите и учениците на ОУ „Проф. Марин Дринов“ бе дългоочакван и вълнуващ ден. Ден, в който смело прекрачват в бъдещето, а кодът на бъдещето в образованието са дигиталните умения и иновациите в училище.

В навечерието на най-българския празник, официално бе открит STEM центъра „Знание в действие“, реализиран по Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“ на Министерството на образованието и науката.

STEM означава наука, технологии, инженерство и математика. Обучението по STEM насърчава учениците да мислят извън рамките. Дриновци вярват, че най-важните открития често се случват, когато знанията по различните учебни предмети се припокриват и развиват уменията, които биха помогнали за създаването на успешни граждани на 21-ви век – притежаващи адаптивност, креативно и критично мислене и способности за качествено общуване.

Официални гости на събитието бяха: г-жа Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ Община Панагюрище, г-жа Дора Дулчева – началник на РУО град Пазарджик, г-жа Светлана Парашкевова от „Оптикс“ АД – представител на партньора ни по проекта, г-жа Пепа Филина – общински съветник, г-жа Ваня Костадинова – председател на Училищно настоятелство „ЗОРА“, експерти от РУО-Пазарджик, родители от Обществения съвет и Училищното настоятелство.

Директорът на училището, г-жа Екатерина Футекова, приветства присъстващите и благодари за безрезервната подкрепа на ръководството на община Панагюрище и на партньора ни „Оптикс“ АД. Сърдечна благодарност изказа към екипа по проекта, към дарителите, подпомогнали изграждането на центъра – „Асарел-Медет“ АД с изпълнителен директор инж. Делчо Николов, „Астроида“ ООД с управител г-н Коста Терзиев, „Микро Вю Ендоскопи Оптик“ АД с изпълнителен директор г-н Марин Филин, както и към всички, които с идеи, доброволен труд и морална подкрепа направиха възможна реализацията на проекта.

Приветствия отправиха г-жа Галина Матанова и г-жа Дора Дулчева.

Г-жа Футекова, г-жа Матанова и г-жа Дулчева разрязаха лентата и откриха новата придобивка на ОУ „Проф. Марин Дринов“ – STEM център „Знание в действие“.

Поздравителни адреси по повод откриването на центъра получихме от нашия партньор по проекта „Оптикс“ АД с изпълнителен директор инж. Иван Чолаков и от „Асарел-Медет“ АД с изпълнителен директор инж. Делчо Николов.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.