Бончевци участваха в обучение в Благоевград срещу кибертормоза

В периода 16-18 септември ученици от IX, X и XI клас на СУ „Нешо Бончев“ взеха участие в обучение на тема „Превенция на кибертормоз и злоупотреби онлайн, дезинформация и разпространение на фалшиви новини сред младите хора“. Събитието се проведе в гр. Благоевград по проект „Ти знаеш. Ти можеш“ под патронажа на Министерството на младежта и спорта с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г. 

Обучителните модули бяха фокусирани не само върху теоретичната част, но и върху практическата – демонстрация на основни умения и инструменти за проверка достоверността на текст, снимка, видео, споделяне на личен опит и реакции при срещане на фалшиви новини, безопасност и защита на детето в онлайн среда, игрите като зависимост, порнография, кибертормоз, самонаранявания и самоубийства, социално, техническо и физическо инженерство, кибер осведоменост и киберсигурност – вируси, опасни горещи точки, фишинг, смишинг, вишинг, дискусии и др.

Вечерта на  17 септември на площад „Георги Измирлиев Македончето“ в гр. Благоевград се състоя концерт в подкрепа на проекта „Ти знаеш. Ти можеш“ с участието на български изпълнители, а на 18 септември учениците посетиха Рилски манастир.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.